En ren vin med en stærk personlighed der åbner for en intens aroma og smag. Dyb og intens med stor kompleksitet og varme toner af frugt, præget af de tre ugers tørring i specielle tørrerum, som druerne har fået. Valpolicella Classico Supériore er den bedre kvalitet af vinen Valpolicella Classico - med mere dybde, kompleksitet og en højere alkohol %. En vin for de, der holder af smagen og frugtdybden i en fin Amarone, men foretrækker en rankere, knapt så tung madledsager.
Monte Sant'Urbano er det nordligste af domænets fem markområder og er en af de fineste "Crus" i området. Vendt stik syd i 280-300 m.s højde med vulkansk undergrund toppet af kalk og ler, og skråningen er så stejl, at der er plantet på terrasser. Druerne er 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara og 5% andre; bl.a. den sjældne Oseleta. De meget modne druer høstes først i begyndelsen af oktober og tørrer i 20-25 dage i ventilerede, temperaturregulerede rum: appassimento metoden. Frugten macererer / udbløder med overpumpning i 10 dage og gærer så i cementtanke. Efter malolaktisk gæring overføres vinen til lagring i 500 l. Allier fade i 18 mdr.
Speri er et familiedomæne, der gennem syv generationer har oparbejdet et markareal på 60 ha. i den oprindelige Valpolicella Classica zone. Det er ikke langt fra Gardasøen, der med sin store vandmængde er med til at moderere klimavariationer, ligesom bjergene mod nord er det. Parcellerne er i fem områder med forskelligt lokalklima, mellem 150-350 m.s højde. Terrænet er meget bakket og så stejlt, at flere marker er plantet i terrasser.
Valpolicella Classica har ry for at levere de bedste Valpolicella vine. Med årene er Valpolicella-distriktet blevet øget med områder på den østlige side af Verona. Typisk vil man i vinene fra Classica-zonen finde mere friskhed, elegance og syre på grund af den vulkanske jord og brisen fra søen.
Man bruger en særlig variation af den traditionelle pergolaopbinding, hvor planterne i højden strækker sig mod naborækkerne og danner espalierlignende gange mellem rækkerne, som har vist sig at give sundere druer, så behovet for svovl i vinifikationen minimeres.
Der er i mange år blevet arbejdet på at undgå kemi: Der vokser græs overalt mellem rækkerne som dækafgrøde; kunstgødning bruges ikke; restprodukter fra beskæring og vinifikation komposteres og returneres til markerne, og insektformering bekæmpes med hormonalt forvirrende duftstoffer i stedet for sprøjtning. Fra årgang 2015 er ejendommen certificeret økologisk.
Hoveddruerne er de kendte: Corvina, Rondinella og Molinara, men domænet er også aktivt med til at bevare sjældne, lokale druesorter, der er i fare for at uddø. Bl.a. bruges lidt af den genopdagede Oseleta, som yder ustabilt og modner meget sent men har en fast struktur, kontante tanniner og en udpræget mineralitet, som kan give en ekstra dimension til de ellers ret bløde druer i området. Giampietro Speri er ansvarlig for markarbejdet og Alberto Speri, med sin søn Guiseppe, for vinifikationen.